Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Ruim 60 organisaties pleiten voor alternatief coronabeleid voor kinderen en jeugd

Jongen leest een boek op zijn rug op de vloer

Kinderen en jongeren hebben door het coronabeleid nu te maken met leerachterstanden. Zij ervaren ook gevoelens van eenzaamheid of depressie en een onzekere positie op de arbeidsmarkt. Kwetsbare gezinnen worden daarbij het zwaarst getroffen.

Het onderwijs wordt geacht de ontstane achterstanden weg te werken. Tegelijkertijd zitten veel gezinnen klem tussen de verwachtingen van werkgevers en scholen in combinatie met werk en thuisonderwijs. Tot slot wordt er van de zorg verwacht dat zij de fysieke en mentale schade snel repareert.

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving wil dat het huidige beleid wordt herzien. Een focus op de lange termijn is noodzakelijk om verdere schade te beperken. Tientallen betrokken partijen sluiten zich daar bij aan. Samen roepen zij het kabinet op om duurzame alternatieve oplossingen te vinden voor de huidige coronamaatregelen. Door breed en creatief te kijken naar andere oplossingen, en niet alleen virus-gericht, kan de ontwikkelingsschade voor kinderen en jongeren worden beperkt.

>> bekijk hier het statement

Tags