Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Marco Bottelier: Kennis, een belangrijke verbindende schakel

“Wat bindt ons en wat is het belang van ons vak in de toekomst? Dat is volgens mij in elk geval dat we onze kennis en ervaring verzamelen, bundelen en beschikbaar stellen aan behandelaars, cliënten, ouders. Maar ook al die partijen waarmee we sinds de transitie samenwerken. Daar wil ik me graag voor inzetten als bestuurslid.”

Nederland staat bekend om het hoge peil van onderzoek op het terrein van kinder- en jeugdpsychiatrie. Dat moeten we zo houden. Gelukkig zijn alle leerstoelen nu weer ingevuld met hoogleraren. We moeten blijven innoveren in ons vak, op elk gebied.

Kunnen academische en niet-academische instellingen bijvoorbeeld meer samen optrekken als het gaat om onderzoek doen dan nu het geval is. Wat werkt wel en wat niet in de praktijk? En omgekeerd: aan welke kennis hebben professionals en cliënten behoefte? Welke trends zien we in de praktijk die nader onderzoek vergen?. Hoe zorg je dat ons vak interessant genoeg blijft om voor te kiezen? Hoe zorg je dat het uitdagend blijft? Het ontwikkelen en delen van kennis is daarin een belangrijke verbindende factor.”

Tekst: Wilma Mik

Wie is Marco Bottelier?

Marco Bottelier: directeur GGZ Noord-Holland-Noord, PhD Amsterdam UMC, Kinderpsychiatrie UMC Utrecht, specialisme: ADHD, per 1 oktober 2020 bestuurder van Accare en per 23 juni 2020 bestuurslid bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Marco Bottelier