praktijkvoorbeeldWebinar Zelfdoding: Wie zorgt er voor de naasten en nabestaanden? Werk jij wel eens met kinderen en jongeren die denken aan zelfdoding? Of heb je als professional meegemaakt dat een jongere zijn of haar leven beëindigde? Het zijn situaties met een grote impact; voor de jongere zelf, én voor de mensen om de jongere heen. Tijdens dit webinar gaan we in op de impact hiervan op de naasten en nabestaanden, en hoe professionals hen beter kunnen ondersteunen.
praktijkvoorbeeldMasterclass: JIM voor leidinggevenden Ontdek hoe je als leidinggevende de JIM-aanpak en circulaire zorg binnen jouw organisatie kunt faciliteren. Je krijgt: inzicht in de JIMaanpak en hoe deze bijdraagt aan duurzame jeugdhulp, tools om netwerkgericht werken binnen je team te stimuleren en strategieën om deze aanpak succesvol te implementeren en borgen.
praktijkvoorbeeldCursus: KOPP/KOV-kinderen – handelen in het belang van kind en ouder Leer over hoe je de signalen van KOPP/KOV herkent, preventie, methodieken, begeleiding en ondersteuning op maat en de samenwerking met ouders.
praktijkvoorbeeldCursus: Begeleiden van mensen met autisme Hoe sluit je als professional in de hulpverlening of het onderwijs beter aan sluiten bij de behoeften van mensen met autisme? Maak kennis met actuele inzichten uit de wetenschap, vertaald naar de praktijk. Je leert hoe je een ondersteunende omgeving kunt creëren, hoe je communicatie kunt afstemmen en welke behandelingen effectief zijn.
praktijkvoorbeeldCursus: Acceptance and Commitment Therapy (ACT) Leer de basisvaardigheden van ACT toepassen en ontwikkel vaardigheden om cliënten te helpen focussen op wat echt belangrijk is.
praktijkvoorbeeldCursus: Emotieregulatietraining bij kinderen en jongeren Leer hoe je emotieregulatieproblemen kinderen en jongeren kunt herkennen, helpen doorbreken en de zes basiscompetenties van emotieregulatie inzet.
praktijkvoorbeeldStudiedag: Vroegkinderlijk trauma onder de loep Behandelaars, onderzoekers en andere belanghebbenden delen inzichten, goede voorbeelden en ontwikkelingen over trauma in de vroege kinderjaren.
praktijkvoorbeeldTraining gesprekstool ‘het bolletjesschema’ Volg de lunchsessie over de tool ‘het bolletjesschema’, een gesprekstool waarmee je het sociale netwerk van een jongere in kaart brengt.
praktijkvoorbeeldTraining KOPP/KOV: problemen bij kinderen voorkomen Vergroot je kennis over kinderen van ouders psychische problemen of een verslaving (KOPP/KOV) en de processen die in deze gezinnen spelen. Met deze kennis en nieuwe vaardigheden draag je dan weer bij aan de preventie van problematiek bij deze kinderen.
praktijkvoorbeeldCongres: LVB en trauma Wat is het gevolg van blootstelling aan ingrijpende gebeurtenissen en wat hoort bij de neurobiologische ontwikkelingsstoornis? En uiten zich dergelijke klachten bij deze mensen anders dan bij hun leeftijdgenoten?