Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Agenda

FBT training

Meisje Voeten Weegschaal

Na het volgen van deze FBT-training voor ‘het voorveld’, kunnen professionals uit het voorveld FBT als behandeling toepassen. Uitgangspunt is om meerdere trainers vanuit meerdere organisaties, inclusief ervaring met FBT ambulant deze training te laten geven. Naast data in 2023 is de intentie in 2024 deze training te herhalen.

Evenement

Datum: 09-10-2023 en 23-10-2023

Locatie:

Voorwaarden deelnemers

Vanuit K-EET is ons doel bij te dragen aan eerdere herkenning, beter begrip en adequatere zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis. In Nederland is geen FBT-organisatie/vereniging, noch bestaat er geen FBT keurmerk. Met dit in gedachten, met de kennis van de diverse trainers en na toetsing in de kerngroep komen we tot de volgende voorwaarden:

  • Kan FBT bij voorkeur toepassen in de behandeling bij onze doelgroep, het gezin met een kind/jongere met een eetstoornis
  • Heeft therapeutische ervaring
  • HBO+ geschoold in werkgebied gezondheidszorg/GGZ
  • Onderschrijft het systemisch werken en denken
  • Uitgaande van het feit dat grotere GGZ instellingen zelf een training kunnen
    organiseren (ook bovenstaande trainers kunnen hierover informatie verstrekken en deze trainingen verzorgen) is de wens om de doelgroep met name uit het voorveld uit te nodigen, zoals diëtisten, verpleegkundigen, eerstelijns psychologen, etc.
  • Zoals bij de implementatie van ieder gedachtengoed is het ook bij FBT van belang dat na de scholing supervisie en/of intervisie plaatsvindt, alsmede dat de vaardigheden in de praktijk verder worden versterkt. We verwachten dat je na de opleiding een supervisie of intervisie traject aangaat. Dan horen wij graag vooraf bij wie jij dit gaat doen. Op de tweede dag is een van de onderwerpen ook hoe de FBT geïmplementeerd kan worden in jouw organisatie. Dan is het handig dat je daar vooraf over hebt nagedacht. Mochten je hulp nodig hebben dan kunnen wij nog met je meedenken hierover.
  • Werkzaam in provincie Utrecht en Flevoland

Locatie

Om de kosten voor deelname op 0 euro te houden trachten we zoveel mogelijk gebruik te maken van de ruimtes van zorginstellingen uit Utrecht of Flevoland.

Vragen?

Dan kun je contact opnemen met Clarine Corstens en Patricia Bos.