Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Kom ‘Gluren bij de buren’: bijdragen aan integrale jeugdhulp

Kind verrekijker schutting

In het project ‘Gluren bij de buren’ kunnen professionals vanaf deze maand bij een andere organisatie op digitaal bezoek. Professionals leren van elkaars ervaringen, initiatieven en vraagstukken. Leren door te doen, op bezoek gaan, observeren, vragen stellen, samen reflecteren is een effectieve manier van leren. 

Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Landelijk Kenniscentrum LVB en het Het Nederlands Jeugdinstituut stimuleren gezamenlijk de ontwikkeling van integrale jeugdhulp. Door over de schutting te kijken, is er ruimte om te leren over elkaars werk en het netwerk uit te breiden. Deelnemers wisselen gedachtes uit over integrale hulpverlening. Organisaties die meedoen krijgen plek op het Platform Integrale specialistische jeugdhulp.

Professionals krijgen hulp bij het vinden van een match en hun bezoek. Middels een interview voor en na het bezoek formuleert de deelnemer de doelen. Na afloop van het bezoek is er een gezamenlijke inspiratiebijeenkomst waarin deelnemers hun ervaringen met integrale jeugdhulp uitwisselen.

Meer informatie en meedoen

U kunt contact opnemen met Charlotte van ‘t Spijker via c.vantspijker@kenniscentrum-kjp.nl.

>> Download de uitnodiging voor het project Gluren bij de Buren